Съвети за купувачите

Съвети за купувачите – Някои полезни съвети за тези, които искат да купят имот.

1. Запознаване с местните агенти
Опознайте местните агенти и се уверете, че разбират точно това, което търсите. Бъдете проактивни също – преследвайте ги от време на време. Това ще гарантира, че сте на преден план в ума им, когато нов имот идва на пазара.

2. Правен съвет
Изберете добър адвокат от самото начало. Потърсете препоръки от приятели, семейство, колеги и дори местни агенти по недвижими имоти. Не избирайте нереално евтините обекти, може да се окажат измамници и да си навлечете много неприятности.

3. Уредете Вашите финанси
Проучете какви ипотечни кредити можете да получите. Сайтовете за сравнение на кредите може да бъде голям ресурс, ако имате време да ги проверите. Друга възможност е да намерите добър брокер на ипотеки – потърсите препоръки от приятели, семейство и колеги за такъв.

4. Вашия бюджет
Задайте бюджет за целия процес и се придържайте към него. Има много други разходи, които трябва да се разгледат извън купуването на самия имот. Помислете за таксите – адвокатски хонорари, разходи за преместване, ремонтни услуги които може да се наложат върху имота, данъци и сметки за комунални услуги, и др.

5. Направете Вашето проучване
Проучете внимателно района, който искате да купите. Помислете внимателно за нещата, от които се нуждаете, и за нещата, които искате, като добри местни училища, транспортни връзки, зелени площи, магазини и др. Проучете видовете имоти, които отговарят на вашите изисквания и ценови диапазон.

6. Огледи
Опитайте се да бъдете гъвкави, колкото е възможно, когато става дума за време за оглед на имот. Вечерите и уикендите може да са най-подходящи за вас, но не и за продавача. Може би си заслужава да вземете ден или два отпуск, така ще можете да видите няколко обекта. Бъдете точни за всичките си срещи, в противен случай рискувате да изпуснете часа си за оглед.
Преглеждайте имота три или четири пъти и го правете в различни часове на деня, за да получите истинско усещане за това, което е.
След като огледате, не забравяйте да дадете на агента по недвижими имоти честна обратна връзка. По този начин те получават по-добра представа за това, което искате. Бъдете разумни защото, много често хората в крайна сметка купуват нещо, което е много различно от дома на „мечтите“ им.

7. Предлагане на оферта
Когато направите оферта, уверете се, че посредникът ви узнае позицията ви, като например колко гъвкав можете да бъдете и дали имате или не оферта за ипотека.
Ако наистина обичате имота, опитайте се да НЕ правите много ниска оферта, която без съмнение ще бъде отхвърлена. Може да се окажете досадни за продавача и това може да направи по-трудни бъдещите преговори.

8. Офертата е приета
Изискайте проучване, веднага щом офертата ви бъде приета. Това може да отнеме няколко дни и искате да продължите процеса.
Въпреки че това е струва допълнително, когато вече сте решили да похарчите много пари, проучването може да установи сериозни проблеми с имота и в крайна сметка ще ви спести хиляди левове.

9. Преместване / Нанасяне
Опитайте се да избегнете преместването в петък. Пътищата са по-заети, а фирмите за преместване често искат повече пари, защото петъците са най-популярното време за преместване. Ако можете, да вземете отпуск и се преместите в средата на седмицата, ще бъде най-удачния вариант.

Надяваме се, че нашите съвети от NS Homes , ще направят купуването на имот много по-лесно и безпроблемно, като ви спестим време, главоболия и загубени средства.