Съвети за продавачите

Съвети за продавачите – Ако мислите да продадете дома си, има няколко полезни съвета за вас.

1. Работа с Вашия агент
Работете с Вашия агент и го накарайте да работи за вас. В NS Homes ние вярваме, че всеки продавач и неговият дом са уникални. Бихме искали да ни кажете какво Ви харесва най-много в дома Ви и какво го прави уникален. Ще изтъкнем тази информация, когато започнем да продаваме дома Ви на купувачи със същата страст.
Уверете се, че Вашият агент е наясно с вашето положение. Ако просто тествате водата и не сте 100% ангажирани, те трябва да знаят.
Слушайте съвета на Вашия агент. Те познават местния пазар.

2. Парите имат значение
Изборът на продажна цена, ще бъде едно от най-големите решения, които вземате в този процес. Консултирайте се с местни агенти, които да огледат и да оценят Вашата собственост, и не избирайте агента, който обявява най-високата оценка и / или най-ниската такса. Една свръх-висока цена може наистина да намалите скоростта на продажбата. Ниската такса за агент може да означава, че в най-добрия случай получавате посредствена услуга.
Направете собствено проучване и разберете какви подобни имоти са продадени в района. Ако някой от агентите Ви даде много по-висока оферта от останалите, помолете ги да ви дадат примери за подобни продажби.

3. Подготовка на дома Ви
Отделете време да поправите малките ремонтчета, които чакат да бъдат поправени от години. Освежете и почистете вашето жилище, защото когато продавате и най-малките неща имат значение.
След като това стане, отърветесе се всякакви натурий, обемни безмислени вещи, лични предмети, семейни снимки, документи и играчки. Това дава на купувачите пространството да визуализират себе си, живеещи в къщата ви.
Преди да позволите оглед, уверете се, че домът Ви е блестящ чист от горе до долу, особено в кухнята и банята. Ако е необходимо, използвайте професионално почистване на килимите, особено ако имате домашни любимци.
Подобрете привлекателността на Вашия дом.
Съгласно закона ще трябва да възложите ЕПК (сертификат за енергийна ефективност) за Вашия имот. Вашият брокер може да ви помогне да организирате това.
Уверете се, че имате всичките документи, за да не се бавят нещата. Така че, ако Вашият имот е отдаден под наем или дял на собственост, уверете се, че имате документите, готови да предадете на Вашия адвокат. Вашият агент по недвижими имоти и адвокат ще могат да Ви консултират относно типа документи, които трябва да съберете.

4. Когато купувачите са на оглед
Обикновено е най-добре да позволите на Вашия агент да покаже на купувачите имота, излезте на вън – така те ще се чувстват по-комфортно, ако не сте там. Това означава, че те могат да имат открита дискусия за дома ви, без да се страхуват да причинят неудобни моменти. Те ще могат да отделят време и да си представят как дома ви може да стане техен дом.
Това е трудно, но опитайте да работите заедно с агента. Това наистина помага, ако купувачите са в състояние да видят дома Ви в момент, който им е удобен. Ако не, има риск да видят друг имот и да забравят твоя.
Ако имате наематели в имота, дайте им информация за Вашите планове и поддържайте нещата приятелски. По този начин те са по-склонни да поддържат мястото, което изглежда подредено и уютно.
Ако изобщо е възможно, дръжте Вашите домашни любимци на разстояние докато трае огледа.
Избягвайте силните миризми на готвене и не пушете в къщата.

5. Обратна връзка след оглед
Направете обратна връзка след огледа – ако има установени конкретен проблем – направете нещо по въпроса